Puppy Cursus

Deze cursus is voor pups tot 16 weken.

Bij Dogs4Care draait het bij de puppy lessen vooral om het socialiseren van de puppy's.
De puppy's zullen gedoseerd aan verschillende prikkels worden bloodgesteld en de eigenaren leren hoe zij hun kameraad het beste hierin kunnen begeleiden.
De puppy's leren ook zich te beheersen bij rennende en gillende kinderen, hardlopers, ruiters op paarden, rijdende karretjes, rollende ballen en nog veel meer.

Verder werken wij aan het bij je komen op commando, reageren op naam en het netjes aan de riem wandelen.


De lessen bestaan uit een aantal lessen op een afgesloten veld (daar mogen ze ook met elkaar spelen), boslessen en stadslessen.

Het is ook mogelijk hierin privelessen te volgen.


Tijdens deze cursus zal er gewerkt worden aan;
- lopen aan de lijn zonder trekken
- contact op naam
- hierkomen op commando
- zit & lig
- lopen aan de lijn
- ruilen van eten/objecten
- gebaren en/of stemcommando's
- beheersing
- kalmeren opcommando
Er zal aandacht besteed worden aan;
- puppy balans & coördinatie
- puppy canine freestyle (gymnastiek)
- vuurwerk en andere vreemde geluiden
- socialisatie & habituatie met onze paarden en schapen 
- dierenartstraining
- wat is een clicker?
- puzzels

Pre- puber (16 t/m 26 weken) of Startersles (volwassen)

Na de puppy tijd komt de pre-pubertijd. Deze is gemiddeld genomen vanaf de leeftijd van ongeveer 4 maanden tot 6,5 maanden. Tijdens de pre-pubertijd Zitten de honden in een angstfase maar ook in een testfase. Waar sta ik? Wat kan ik? Etcetera. Tijdens deze lessen loodsen wij jullie door deze angstfase heen, worden er vaardigheden herhaald uit de puppycursus maar leren jullie ook nieuwe dingen.
Er zal gewerkt worden aan;

- beheersing
- kalmeren op commando
- niet opspringen
- dierenarts training
- stemcommando's en/of gebaren
- lopen aan de lijn
- niet najagen van paarden/hardlopers etc.
- komen op commando met afleiding
- blijven zitten/liggen
- voer weigeren
- terras oefening
- insluiten
- herhalen balans & coördinatie, clicker training, zoeken, stads- en bosles.

 

Puberles (vanaf 26 weken)

Tijdens deze lessen helpen wij je met jouw puberhond. Daarnaast werken wij aan de basisgehoorzaamheid door juist aan moeilijker oefeningen te gaan werken zodat de gehoorzaamheid verfijnd wordt.

De puber fase begint rond de 6 maanden. Na de pre-puber /starters cursus komen jullie in deze groep. Wij gaan jullie helpen met alle puberale dingen waar tegen jullie aan lopen. Maar wij gaan ook een hoop leuke nieuwe dingen leren! Tijdens de puber fase kan een hond het best moeilijk hebben. In zijn hoofd is het chaos. De hormonen gieren door zijn lijf. En dan moet hij ook nog eens naar zijn baas luisteren. Een lastige combinatie! Tijdens deze cursus krijg je handvaten om je puber in goede banen te leiden en ongewenst gedrag te voorkomen.

Deze cursus is ook zeer geschikt voor volwassen honden die trekken aan de riem, auto's wild en dergelijke najagen, of aan de riem "andere honden uitschelden". Doordat de groepen klein zijn kan er aan diverse problemen gewerkt worden.

Het is ook mogelijk hierin privelessen te volgen.

Er zal worden gewerkt aan;

- elkaar de hand schudden waarbij de honden netjes blijven zitten
- blijven zitten/liggen/staan
- komen op commando met afleiding
- pion sturen
- appel op afstand
- voedsel weigeren
- "voor" en "aan de voet".
- plaats sturen
- apport
- er zal zo nu en dan van locatie gewisseld worden

 

Sociale Huis Hond/G&G beginner en 1,2 en 3

Wil je gewoon lekker bezig zijn met je hond? Of even een keer weer de puntjes op de i trainen? Of wil je voor een heus examen trainen? Elke cursus kan worden (indien gewenst) afgesloten met een landelijk examen! Enkele oefeningen die aan bod komen zijn;

- volgen
- los volgen
- apporteren
- sorteren
- zit & blijf
- af & blijf
- plaats sturen
- commando's op afstand
- en nog veel meer.....

Thuis les krijgen

Zie je het niet zitten om in een groepje les te krijgen? Of loop je tegen specifieke "problemen" aan waarbij je graag iemand hebt die met je mee kijkt en tips geeft? 

Je kunt ook thuis les krijgen van een van onze gediplomeerde instructeurs. Hierbij kun je terecht voor ; lopen aan de lijn zonder trekken, komen indien geroepen, eten stelen, mentale uitdaging, tegen het bezoek aanspringen enzovoort. 

Let op! Dit is geen gedragstherapie! U kunt hierbij geen gebruik maken van uitval gedrag naar mensen of honden, najagen van auto's en andere complexe gedragsproblemen. 

 

Mantrailing

Mantrailen is de hond leren zoeken naar een (vermist) persoon door middel van een geurstroom die deze persoon op zijn route heeft achtergelaten. Deze geurstroom heet de trail. Deze trail bestaat o.a. uit moleculen van gasachtige zweetresten, hormoonstoffen en uitademingslucht. De neus van een hond is een orgaan wat super goed werkt bij een hond. Deze is zeer goed ontwikkeld. Dit zie je onder andere terug in zijn speurkwaliteiten. 
Een opgeleid team, (geleider en hond) kan door samenwerking de afgelegde route reconstrueren en zo de gezochte persoon vinden.De geleider wordt getraind de gedragingen van zijn hond goed te observeren (lezen van de hond). De geleider ziet aan zijn hond of hij wèl geur van de gezochte persoon heeft of dat in die richting absoluut geen geur van die persoon ligt (de lichaamstaal interpreteren).

Het is een ontzettend fascinerend hoe gedreven honden te werk kunnen gaan.
En prachtig om te zien hoe baas en hond een (goed) team vormen!

Tijdens deze cursus krijg je video feedback.

De kosten zijn €20,- per les en gaan per 5 lessen. 

Dierenarts training

De cijfers liegen er niet om! Er zijn heel veel honden bang voor de dierenarts. En dit bemoeilijkt de behandeling van je lieverd. Niet leuk voor jou, je hond maar ook niet voor je dierenarts. Speciaal voor puppy's, jonge honden of honden die binnenkort geopereerd moeten worden is er een speciaal traject opgezet wat de angst voor de dierenarts moet voorkomen.
De dierenarts training.
Deze training zal uit 10 lessen bestaan waarbij wij verschillende handelingen die een dierenarts toe kan passen op een leuke manier gaan trainen. De dierenarts training wordt afgesloten met een soort mini examen waarbij er een certificaat kan worden behaald. Deze dierenarts training wordt in samenwerking met Dierenkliniek de Kooikershof te Almelo gegeven. Deze training zou door elke hondenbezitter gevolgd moeten worden!

Er wordt o.a. behandeld;

Op de behandeltafel staan, zitten, liggen en plat op de zij (op commando).
Bek/tanden bekijken.
Oren kijken (met lampje).
Ogen kijken (met neplampje).
Aanleren muilkorf/kap/medical shirt. Tenen betasten, nagels vijlen.                
Buik betasten en hart luisteren.
Op commando op de weegschaal.
Fixatiehandeling toepassen.
Prikje en neus/kennelhoest enting aanleren.
Temperatuur opnemen en toedienen medicatie.

Het is ook mogelijk hierin privelessen te volgen


K9 Freestyle / Dogdance
tijdens sport & spel 


Houd jij van muziek? En vind je het leuk om eens op een andere manier bezig te zijn met de gehoorzaamheid van je hond? Geef je dan op voor de Canine Freestyle / Heelwork To Music!
Je leert je hond verschillende leuke kunstjes aan zoals bijvoorbeeld; een paraplu ophalen, slalommen tussen je benen (weave) , om zijn as draaien (twist of turn), mooi zitten (pretty of balans), zijn poot over zijn snuit (schamen) en nog veel meer. Daarnaast leer je je hond om netjes links en rechts van jou te volgen, maar ook achter of voor jou! Als je het leuk vindt kunnen we het geleerde op jou favoriete muziek oefenen zodat je een heuze (komedie) act hebt of een dans samen met jou hond!

Het is ook mogelijk hierin privelessen te volgen. .

Balans & Coordinatie
tijdens sport & spel 

Wil je een keer iets anders doen met je hond? Is je hond op leeftijd en wil je zijn geest jong houden? Is je hond geblesseerd en kan hij lichamelijk niet zoveel? Heb je een jonge hond die maar niet moe lijkt te worden? Ben je zelf (tijdelijk) niet in de gelegenheid je hond voldoende lichaamsbeweging te geven? Dan is deze cursus iets voor jullie! Tijdens deze cursus krijgen jullie verschillende puzzels voorgeschoteld in verschillende levels (heel makkelijk tot erg moeilijk). Echte puzzels, spelletjes om over na te denken en het aanleren van grappige trucjes waar je hond zijn hersenen voor moet gebruiken. Hier wordt hij echt moe van!

Balanceren op een bal of een groot ei, bewust worden van zijn eigen lijf, rekken en strekken……..Laten we zeggen een soort yoga, pilates en aerobics voor honden! Je hond leert zijn lijf goed te gebruiken en zich er bewust van te worden. Door de inspanningen leert hij zijn lijf juist te ontspannen.

Het is ook mogelijk hierin privelessen te volgen.

Hoopers
tijdens sport & spel 

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Deze sport is geschikt voor elke hond en elke handler.

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen in Hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler.

Uiteindelijk kan de hond een parcours zelfstandig afleggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler, die daarbij op 1 plek blijft staat en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen.

Hoopers is een volwaardige sport, maar kan ook worden gebruikt om jonge honden voor te bereiden op agility en het is tevens een prachtige sport voor honden die door ouderdom of blessures niet meer kunnen deelnemen aan agility. De minimale lichamelijke belasting bij Hoopers maakt het een sport voor alle honden in alle leeftijden.

Flygility tijdens sport & spel 

Flygility is een mengsel van Agility en Flyball. De hond moet een aantal agility hindernissen nemen om vervolgens met zijn poot op de knop van het flyball apparaat te drukken en de afgeschoten bal te vangen. Daarna volgt de hond dezelfde route terug met bal in zijn bek. Een super gave sport!!!

Stapje voor stapje leren wij jullie elke hindernis aan tot je hond uiteindelijk zelfstandig 30 meter aan hindernissen kan afleggen. Hoe gaaf is dat?!

Flygility is ontwikkeld in 2012 in Zweden en is sinds 2015 in Nederland een groeiende sport. Flygility is lichamelijk niet zwaar waardoor het geschikt is voor jonge honden vanaf 6 maanden tot oude honden. Ook mensen die minder goed ter been zijn kunnen deze tak van sport doen omdat wij de hond leren zelfstandig de opgestelde route te lopen.

Workshop Hondenmassage €30,-

Zaterdag 14 december 2019 10:00 uur 

Niet alleen mensen kunnen last van hun spieren hebben, honden ook! Dit kan door opbouw van stress of door sport komen.

Een goede massage voert de afvalstoffen in de spieren af en geeft ontspanning. Door de ontspanning kan er gedragsverbetering optreden, de hond is namelijk relaxter. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar aanrakingen. Hieruit is gebleken dat de bloeddruk omlaag gaat en de band tussen baas en hond verbeterd.

Tijdens deze workshop leer je diverse massagegrepen die je direct op je eigen hond kunt oefenen.

Deze workshop duurt 2,5 uur.

 

Hierkomen op commando. €40,-

Zaterdag 19 oktober 2019 10:00 uur 

Een hele belangrijke wat niet elke hond even vloeiend uitvoert. Tijdens deze 2,5 urige workshop zal er een korte theorie gegeven worden waarna wij intensief aan de slag gaan. Wij gaan uw hond leren om netjes bij de baas te komen op commando op een leuke interactieve manier!

 

Lopen aan de lijn zonder trekken €40,-

Zaterdag 28 september 2019 10:00 uur 

In 2,5 uur wordt er uitgelegd waarom honden trekken aan de riem, waarom dit zo moeilijk af te leren is, welke hulpmiddelen er bestaan (die geen pijn doen) en hoe deze oefening goed aangeleerd kan worden.
Praktijk zal afgewisseld worden met theorie.

 

Kinder workhop: hond-Kind €40,-

Zaterdag 23 november 2019 10:00 uur 

Leuk parcours waardoor er aan de samenwerking tussen kind-hond aandacht wordt besteed.
Daarna zal er een leuk spel/puzzel worden gemaakt die na afloop wordt meegenomen naar huis.
Alle kinderen krijgen een certificaat mee naar huis.

Workshop doe je baas na.... €120,-

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat honden hun baas kunnen na-apen.
Chantal heeft hier een workshop in gevolgd en behandeld dit tijdens de theorielessen.
Naar aanleiding hiervan ontstond de vraag of hier geen workshop in gegeven kon worden.
De workshop bestaat uit drie ochtenden van 2 a 2,5 uur op zaterdag 2, 9 en 16 november 2019.Er wordt huiswerk meegegeven.
Super leuke workshop wat de baas-hond binding versterkt!!

Puppy informatie & advies €35,-

Ben je van plan een pup in huis te nemen of heb je net een pup? Dan is deze middag/avond iets voor jou! Je leert de meest voorkomende valkuilen en kunt hiermee eventueel toekomstig probleemgedrag voorkomen. De fokker wordt onder de loep genomen. Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Bij wat voor een fokker kun jij het beste je pup kiezen? Wij nemen je mee in de wereld van de hond. Alle fases in zijn/haar leven komen voorbij. Wat is goede voeding? Tuig of halsband? Hoe het beste te socialiseren (volgens de nieuwste inzichten)? Hondentaal is lichaamstaal!

De fases in het leven van de hond, de invloed van hormonen, rassen en invloed voeding & slaap.....€35,-


Vanaf de geboorte tot aan hoge leeftijd zal elke fase worden besproken om je meer inzicht te geven wat er zich allemaal afspeelt bij een hond. Wat de invloed van hormonen zijn bij honden en de verschillende rassen zullen besproken worden. Een erg informatieve theorieles van 2,5 uur.      

De zintuigen & taal van de hond €35,-


Hoe communiceren honden en hoe kun je dat herkennen?
Welke leerprincipes zijn er? Wat is Do As I Do? Emoties bij honden, hoe zit dat? Welke soorten blaffen zijn er? Hoe werken de oren? Hoe werkt een hondenneus? Hoe zien honden? Probleemgedrag en de oplossing. Met ontzettend veel geluidsfragmenten en videomateriaal om te oefenen. Ontzettende gave workshop!!!! Deze mag je niet missen!! :)

 

Fotografie workshop (honden & paarden) €60,-

Deze workshop duurt ongeveer 6 uur.
Je leert te werken in de manual stand, de sluitertijdstand, diafragma stand, de P- stand etc.
Je leert wat je met je flitser allemaal kunt en je witbalans. Maar je leert ook over compositie.
Actie foto's en portret foto's. Super leuke en leerzame workshop inclusief lunch, koffie/thee.

The mirror of Dogs €60,-


Wil jij aan de band tussen jou en je hond werken?
Wil jij je bewuster worden van de samenwerking tussen jou en je hond?
Loop je tegen dingen aan binnen de opvoeding/training van je hond?
Of wil je graag aan jezelf werken?
Deze workshop leert je niet alleen enorm veel over jezelf en je hond, maar je hebt er ook wat aan in het dagelijks leven; de omgang met anderen.
Geregistreerd Psychosociaal Therapeut Manon Preuter en
hondengedragstherapeut Chantal Mensink-Oudt
nemen je mee in een wereld waarin je eigen hond jouwspiegel is.
The mirror of dogs. Van 10:00 tot ongeveer 14:00
€60,- incl. Koffie/Thee/Lunch

Je kunt je inschrijven voor een van de volgende data's:
Zaterdag 14 september (vol) 
Zaterdag 26 oktober (vol) 

Geef je op via watsapp: 0625234777
Of per mail: info@dogs4care.nl

 

 

Een kleine impressie van onze lessen op locatie :