Eigenaresse/
gediplomeerd kynologisch instructeur en gediplomeerd gedragstherapeut 
Chantal Mensink-Oudt geeft sinds 2004 hondentraining en sinds 2014 ook gedragstherapieen. Maart 2016 heeft zij Dogs4Care overgenomen van Jacqueline Poitz die helaas in augustus 2016 is overleden na een ziekbed. Jacqueline werkte in de zorg en ontdekte de positieve uitwerking van haar honden in de zorg.  Zo werd Dogs4care geboren. Chantal is Jacqueline nog steeds dankbaar dat ze Dogs4care heeft over mogen nemen. Naast Dogs4Care is Hondenschool Albergen geboren.   

Chantal woont met haar gezin en Hollandse Herders bij de hondenschool en pensionstal aan de Vleerboersweg 28 in Albergen. Chantal is aangesloten bij de SPPD, platvorm van professionele diergedragsdeskundigen.
Zij is fokker van de Hollandse Herder onder de kennelnaam; "de Vrolijke Hollander" (www.devrolijkehollander.nl).

Wij dragen veel outdoor kleding, we staan immers hele dagen/avonden buiten. Wij maken o.a. gebruik van het merk Pinewood. 

Pinewood is waterdicht  winddicht maar wel ademend. Tijdens uw eerste les krijgt u van ons een kortingsbon mee die u in kunt leveren bij Metura, Hoofdstraat 21b te Albergen. U kunt alvast een kijkje nemen op: www.metura-schietsport.nl

CV Chantal :


> Instructeur I en II Martin Gaus 2004 & 2005
> Algemene Vorming O&O 2005
> Bach Bloesem enAroma therapeut 2006
> DogDance Attila Skukalek 2007
> DogDance Michele Pouliot 2007
> DogDance Richard Curtis 2008
> DogDance training uit Tsjechie 2010
> DogDance sport op hoog internationaal niveau
> Clicker training en Balans en coördinatie vanuit DogDance wereld
> Schapen hoeden & drijven
> HBO natuurgeneeskunde voor dieren (massage,T-Touch, Homeopathie en meer)
> Instructeur opleiding HT 2013
> Gedragstherapeut opleiding HT 2014
> PuppyGym voor hondenscholen, Sam Turner 2016
> BAT lezing, M. Bladder 2016
> De invloed van hormonen bij honden, Sam Turner 2017
> Gecertificeerd Neusspel instructrice (speuren, zoeken en huiskamerzoeken) 31 mei 2017
> Dierenartstraining bij Tinley mei 2017
> Do As I Do van Claudia Fugazza november 2017
> Bijscholing Mantrailing bij Jose Gonkel/Mantrailing Overijssel

>angst & cognitie, kynocongres 2018

> seminar met Oili Huotari November 2019

Gediplomeerd kynologisch instructeur 
Sharon van Dijk
, geboren en getogen in het Gelderse Duiven en sinds 2012 woonachtig in het mooie Twente samen met Binkie, haar Jack Russel Terriër.


Sinds maart 2018 ben ik werkzaam bij Hondenschool Albergen waar ik mensen mag helpen een ontspannen en gelukkige relatie op te bouwen met hun hond. Voor mij de ideale combinatie met mijn achtergrond als psycholoog. Daarnaast werk ik bij Farm Food Hondenvoeding waar ik de afdeling Fokkers en Social Media coördineer. Ik vind het heerlijk om de avonden en de zaterdag op het veld te staan. Iedere k
eer weer een uitdaging om mensen de juiste praktische handvatten mee te kunnen geven. Het geeft mij onwijs veel energie als je ziet hoe mensen werken aan het contact met hun hond en je ze iedere week weer samen ziet groeien. Dat is het mooiste wat er is!

Ik heb mijn instructeursopleiding bij de Martin Gaus Academie behaald.

Graag tot snel!

 

Gediplomeerd kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut Ingrid van de Keuken-Maathuis. Geboren en getogen in Almelo maar woont met haar gezin en honden in Geesteren. Ze heeft haar opleiding bij DogVision afgerond. En de opleiding AAI/DOI (therapiehonden). Daarnaast zal ze workshops en seminars blijven volgen om te blijven ontwikkelen.

 

Vanaf 1 mei 2019 ben ik werkzaam bij Hondenschool Albergen. Een plek waar ik mij nog verder mag ontwikkelen in die bijzondere interessante hondenwereld.

Na ruim 15 jaren als paraveterinair gewerkt te hebben, heb ik ervoor gekozen om voor mijn passie te gaan, dus professioneel aan de slag als kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut

Juist de combinatie van mijn paraveterinair achtergrond en het begeleiden van eigenaren en hun honden geeft mij enorm veel energie. Het gedrag van honden vind ik fascinerend. Eigenaren nog meer inzicht geven in het gedrag van hun hond is het mooiste werk van de wereld.

Hoe mooi kan het zijn: van je passie je werk maken!

Mijn favoriete ras in de standaard ruwhaar teckel, maar ik heb ook een zwak voor kruising herders.

Op dit moment hebben wij 3 honden: Plum, standaard ruwhaar teckel, Rataplan, kruising border collie en Flux, border collie.

Geniet van je hond! En graag tot ziens bij Dogs4Care

 

Gediplomeerd kynologisch instructeur Petra Looper.
Ze heeft haar opleiding bij Tinley Academie gedaan.
Ik ben werkzaam bij Hondenschool Albergen sinds september 2020. Daarnaast train ik met mijn eigen hond in de igp sport.

Ook heb ik een grote passie voor muziek , maar helaas door Corona staat dit op een laag pitje en houd ik het nu maar in de badkamer, haha!

Ik hoop jullie snel te zien en dat ik jullie mag bijleren en aansteken met mijn dosis enthousiasme.


Onze schapen en onze pony (Welsh cob x Swarchwalder fuchs) helpen je hond te leren niet achter ze aan te jagen.


Gediplomeerd instructrice Rosanne Herbers werkt met veel plezier als oproepkracht bij Hondenschool Albergen. Met haar jaren lange ervaring kunt u met elke vraag bij haar aan kloppen.