Eigenaresse Chantal Mensink-Oudt geeft sinds 2004 hondentraining en sinds 2014 ook gedragstherapieen. Maart 2016 heeft zij Dogs4Care overgenomen van Jacqueline Poitz die helaas in augustus 2016 is overleden na een ziekbed. Jacqueline werkte in de zorg en ontdekte de positieve uitwerking van haar honden in de zorg.  Zo werd Dogs4care geboren. Inmiddels is Dogs4care veranderd  Er zijn nog wel honden in de zorg maar niet meer om probleemgevend gedrag bij mensen te therapieen. De honden worden nu alleen nog voor de ontspanning gebruikt. Verder richt Dogs4care zich nu veel meer op eigenaren met honden als Hondenschool. Chantal is Jacqueline nog steeds dankbaar dat ze Dogs4care heeft over mogen nemen 

Chantal woont met haar gezin en Hollandse Herders bij de hondenschool en pensionstal aan de Vleerboersweg 28 in Albergen. Chantal is aangesloten bij de SPPD, platvorm van professionele diergedragsdeskundigen.
Zij is fokker van de Hollandse Herder onder de kennelnaam; "de Vrolijke Hollander" (www.devrolijkehollander.nl).

Wij dragen veel outdoor kleding, we staan immers hele dagen/avonden buiten. Wij maken o.a. gebruik van het merk Pinewood. 

Pinewood is waterdicht  winddicht maar wel ademend. Tijdens uw eerste les krijgt u van ons een kortingsbon mee die u in kunt leveren bij Metura, Hoofdstraat 21b te Albergen. U kunt alvast een kijkje nemen op: www.metura-schietsport.nl

CV Chantal :


> Instructeur I en II Martin Gaus 2004 & 2005
> Algemene Vorming O&O 2005
> Bach Bloesem enAroma therapeut 2006
> DogDance Attila Skukalek 2007
> DogDance Michele Pouliot 2007
> DogDance Richard Curtis 2008
> DogDance training uit Tsjechie 2010
> DogDance sport op hoog internationaal niveau
> Clicker training en Balans en coördinatie vanuit DogDance wereld
> Schapen hoeden & drijven
> HBO natuurgeneeskunde voor dieren (massage,T-Touch, Homeopathie en meer)
> Instructeur opleiding HT 2013
> Gedragstherapeut opleiding HT 2014
> PuppyGym voor hondenscholen, Sam Turner 2016
> BAT lezing, M. Bladder 2016
> De invloed van hormonen bij honden, Sam Turner 2017
> Gecertificeerd Neusspel instructrice (speuren, zoeken en huiskamerzoeken) 31 mei 2017
> Dierenartstraining bij Tinley mei 2017
> Do As I Do van Claudia Fugazza november 2017
> Bijscholing Mantrailing bij Jose Gonkel/Mantrailing Overijssel

>angst & cognitie, kynocongres 2018

> seminar met Oili Huotari November 2019

Gediplomeerd instructrice Sharon van Dijk, geboren en getogen in het Gelderse Duiven en sinds 2012 woonachtig in het mooie Twente samen met Binkie, haar Jack Russel Terriër.

Sinds maart 2018 ben ik werkzaam bij Dogs4care waar ik mensen mag helpen een ontspannen en gelukkige relatie op te bouwen met hun hond. Voor mij de ideale combinatie met mijn achtergrond als psycholoog. Daarnaast werk ik bij Farm Food Hondenvoeding waar ik de afdeling Fokkers en Social Media coördineer. Ik vind het heerlijk om de avonden en de zaterdag op het veld te staan. Iedere k
eer weer een uitdaging om mensen de juiste praktische handvatten mee te kunnen geven. Het geeft mij onwijs veel energie als je ziet hoe mensen werken aan het contact met hun hond en je ze iedere week weer samen ziet groeien. Dat is het mooiste wat er is!

Ik heb mijn instructeursopleiding bij de Martin Gaus Academie behaald.

Graag tot snel!

 

Gediplomeerd kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut Ingrid van de Keuken-Maathuis. Geboren en getogen in Almelo maar woont met haar gezin en honden in Geesteren. Ze heeft haar opleiding bij DogVision afgerond. En in nov start ze met de opleiding AAI/DOI (therapiehonden). Daarnaast zal ze workshops en seminars blijven volgen om te blijven ontwikkelen.

 

Vanaf 1 mei 2019 ben ik werkzaam bij Dogs4care. Een plek waar ik mij nog verder mag ontwikkelen in die bijzondere interessante hondenwereld.

Na ruim 15 jaren als paraveterinair gewerkt te hebben, heb ik ervoor gekozen om voor mijn passie te gaan, dus professioneel aan de slag als kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut

Juist de combinatie van mijn paraveterinair achtergrond en het begeleiden van eigenaren en hun honden geeft mij enorm veel energie. Het gedrag van honden vind ik fascinerend. Eigenaren nog meer inzicht geven in het gedrag van hun hond is het mooiste werk van de wereld.

Hoe mooi kan het zijn: van je passie je werk maken!

Mijn favoriete ras in de standaard ruwhaar teckel, maar ik heb ook een zwak voor kruising herders.

Op dit moment hebben wij 3 honden: Plum, standaard ruwhaar teckel, Rataplan, kruising border collie en Flux, border collie.

Geniet van je hond! En graag tot ziens bij Dogs4Care

 


Onze schapen en onze pony (Welsh cob x Swarchwalder fuchs) helpen je hond te leren niet achter ze aan te jagen.


Gediplomeerd instructrice Rosanne Herbers werkt met veel plezier als oproepkracht bij Dogs4Care. Met haar jaren lange ervaring kunt u met elke vraag bij haar aan kloppen.